Terug

Volg Vandaag Inside

Miedema eens met Johan: 'Voetballers, kom uit de kast'

Miedema eens met Johan: 'Voetballers, kom uit de kast'

6 feb 2020, 17:00

Vivianne Miedema denkt dat homoseksualiteit in de voetbalwereld pas volledig geaccepteerd wordt als een mannelijke topvoetballer er openlijk voor uitkomt dat hij homoseksueel is. "Ik begrijp nog steeds niet waarom het uitmaakt of iemand homo is. Zeker in het voetbal, waar we allemaal dezelfde passie delen", zegt Miedema in gesprek met de BBC.

De all-time topscorer van Oranje en spits van Arsenal heeft zelf een relatie met ploeggenote Lisa Evans. In het vrouwenvoetbal is de acceptatie van homoseksuelen al veel verder dan in het mannenvoetbal. "Als een topvoetballer nu uit de kast komt dan zal dat veel jongens helpen om ook uit te komen voor wie ze zijn."

Volgens Miedema is iedereen veel te druk bezig met wat anderen denken en sociale media helpen daar niet bij. "Ik denk dat social media het alleen maar erger maken. We moeten ons meer gaan focussen op onszelf. Wat verandert er als iemand op hetzelfde geslacht valt of niet? Wat maakt het uit of iemand van Nederlandse, Afrikaanse of Australische afkomst is? We zijn allemaal gelijk en laten we dat gewoon accepteren. Geniet van het voetbal en het leven."

Ook Johan sprak zich al eens uit over het uit de kast komen van homo's in de voetbalwereld. 'Die homo's moeten eens een voorbeeld nemen aan onze vrouwelijke voetbalsters. Daar zijn 8 lesbische wijven en een omgebouwde jongen'.

VIDEO - 'Die homo's moeten een voorbeeld nemen aan de Oranje Leeuwinnen'

'Die homo's moeten een voorbeeld nemen aan de Oranje Leeuwinnen!'
8:53
'Die homo's moeten een voorbeeld nemen aan de Oranje Leeuwinnen!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.