Terug

Volg Vandaag Inside

Midtjylland geschrokken door agressieve Feyenoord-fans: 'We zijn geen defensieleger'

Midtjylland geschrokken door agressieve Feyenoord-fans: 'We zijn geen defensieleger'

7 okt 2022, 09:25

Voorafgaand aan het Europa League-duel tussen FC Midtjylland en Feyenoord (2-2) ontstonden er wat opstootjes op de thuistribune. De ploeg van trainer Arne Slot werd niet alleen gesteund door 600 man in het uitvak, maar ook door vele andere honderden Rotterdammers, die op de thuisvakken zaten van de MCH Arena. De Deense club is geschrokken door de 'agressie van de vele Nederlanders'.

"Waar we ons niet goed op hebben voorbereid is de hoeveelheid gewelddadige Nederlanders", zegt Preben Rokkjaer, directeur marketing van Midtjylland tegenover de lokale media. "Supporters zonder kaarten hebben de ingang bestormd om binnen te komen. We konden geen manier vinden om ze buiten te houden. Het is schandalig dat een team als Feyenoord met hun supporters naar Denemarken komt en zich zo gewelddadig gedraagt."

(tekst gaat verder onder de video)

"We hebben samengewerkt met Feyenoord en de politie. We hebben twee keer zoveel mensen ingezet", vervolgt de directeur marketing van Midtjylland. "Het was de grootste veiligheidsoperatie die we ooit op ons hebben genomen. Ik wil erbij zeggen dat we een voetbalclub zijn en geen defensieleger."

Ook buiten het stadion ging het mis. "De Nederlandse fans bestormden verder verschillende ingangen waardoor ze ook binnen wisten te komen. Er was geen mogelijkheid om ze buiten tegen te houden. We hadden ons zo goed mogelijk voorbereid. Het is gewoon schandalig dat een team als Feyenoord met zijn fans naar Denemarken komt en zij zich zo gedragen", aldus Rokkjær.

Feyenoord verspeelde donderdagavond een 0-2 voorsprong tegen FC Midtjylland. Bekijk de samenvatting van het Europa League-duel in de onderstaande video.

SAMENVATTING: FC Midtjylland - Feyenoord (Groepsfase Europa League)
4:56
SAMENVATTING: FC Midtjylland - Feyenoord (Groepsfase Europa League)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.