Terug

Volg Vandaag Inside

Mia Nicolai denkt niet dat Songfestival te hoog gegrepen was

8 dec 2023, 08:33

Mia Nicolai (27) denkt dat de deelname van haar en Dion Cooper (30) aan het Eurovisie Songfestival in Liverpool niet te hoog gegrepen was. Het duo zong niet altijd zuiver tijdens twee voorbereidende optredens in Madrid en Amsterdam. "Toen het eenmaal in Liverpool was, was het gewoon goed. Ik denk dat we heel erg pech hadden met de stukjes daarvoor", zei de zangeres daar donderdagavond over in de talkshow Op1.

De zangeres is "trots" op hoe het is gegaan en kijkt positief terug op het avontuur, laat ze weten na het zien van een aantal video's van hun deelname aan het Eurovisie Songfestival. "Heel veel is ook al een soort van opgeslagen op een plekje dat ik niet elke dag terugzie of -voel. Dus als ik er dan nu naar terugkijk denk ik echt constant: wauw wat was dat te gek, wat heb ik veel geleerd en wat was Liverpool gaaf."

Wel heeft Nicolai "hele heftige comments" gekregen rondom de periode van haar deelname, vertelde ze. "Ze zeiden gewoon letterlijk dingen als: pleeg zelfmoord, kom niet naar Liverpool, we willen niet dat je ons land vertegenwoordigt, we schamen ons ontzettend voor je. Dat soort heftige dingen", weet ze nog. "Op een gegeven moment heb ik mijn comments uitgezet, dat wil je niet lezen, ik ben ook maar een mens. En ik lees dat wel. En dan voelde ik wel: dat is heftig. Ik voel me bedreigd."

De zangeres ziet haar deelname al met al als een leerzame ervaring, laat ze weten. "Ik ben vooral bezig met: wat heb ik ervan kunnen leren", zei Nicolai. "Hoe kan ik nu wat ik heb meegemaakt, en de mediastorm en alles, gebruiken om te groeien, sterker te worden."

In Vandaag Inside ging Johan Derksen los op het Songfestival-optreden van Mia en Dion: "Een afgang voor dit land!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.