Terug

Volg Vandaag Inside

Mia en Dion strijden dinsdag om finaleticket Eurovisie Songfestival

9 mei 2023, 08:28

Mia Nicolai en Dion Cooper gaan dinsdag proberen de finale van het Eurovisie Songfestival te bereiken. In de eerste halve finale met een relatief hoog niveau is het Nederlandse duo als veertiende aan de beurt met het liedje Burning Daylight.

Op basis van de concurrentie lijkt het een lastige opgave te worden voor de 27-jarige Nicolai en 29-jarige Cooper. Oud-songfestivalwinnares Loreen uit Zweden en Käärijä uit Finland, de nummer één en twee bij de bookmakers, zijn al zo goed als zeker van plaatsing en ook outsiders als Noorwegen, Israël en Tsjechië staan dinsdag op het podium.

De eerste voorronde telt daarmee veel meer kanshebbers dan de tweede, die donderdag is. Volgens de bookmakers haalt Nederland de finale nipt niet. De tv-kijker kan het duo echter redden en naar de finale stemmen. De jury heeft dit jaar geen invloed op de uitslag.

Jesse Wijnans

Aan het einde van de avond gaan tien van de vijftien landen door. In totaal doen dit jaar 37 landen mee, waarvan er 31 in de halve finales staan. De zogenoemde 'big five', Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Frankrijk, zijn samen met de regerend kampioen Oekraïne al verzekerd van een plek in de eindstrijd.

Mocht Nederland het niet halen, kan waarschijnlijk toch een klein Nederlands succesje worden gevierd. De Nederlandse danser Jesse Wijnans is één van de vier dansers van de Finse act.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.