Terug

Volg Vandaag Inside

Mexico wint van VS in finale Gold Cup

Mexico wint van VS in finale Gold Cup

8 juli 2019, 09:58

Het Mexicaanse voetbalelftal heeft zich verzekerd van de Gold Cup. In de finale tegen de Verenigde Staten maakte Jonathan dos Santos in de 73e minuut het enige doelpunt: 1-0.

Voor Mexico is het de achtste eindzege in de Gold Cup, het kampioenschap voor landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben. De Amerikanen waren titelverdediger. Mexico won het toernooi in 2015 voor het laatst.

"Hier kwamen we voor. Het hele team heeft het geweldig gedaan", aldus de Mexicaanse aanvoerder Andrés Guardado, die in Nederland voor PSV voetbalde. Érick Gutiérrez, die nu bij PSV speelt, bleef in de finale de gehele wedstrijd op de reservebank. Ploeggenoot Hirving Lozano deed wegens een blessure niet mee aan de Gold Cup.

De Amerikanen hadden lange tijd het betere van het spel. "Na rust gaven we het initiatief uit handen", oordeelde Michael Bradley. "De Mexicanen pakten hun moment. Het is hard om op deze manier te verliezen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.