Terug

Volg Vandaag Inside

Metrosurfer zorgt in Amsterdam voor schokkende actie: 'Levensgevaarlijk'

Metrosurfer zorgt in Amsterdam voor schokkende actie: 'Levensgevaarlijk'

21 mei 2023, 11:55

Het Amsterdamse ov-bedrijf GVB heeft zondag aangifte gedaan van metrosurfen. Aanleiding is volgens een woordvoerster een filmpje van een man die zaterdag op het dak van een rijdende metro bleek te staan tussen de haltes Van der Madeweg en Overamstel. Hij werd daarbij gefilmd door een passagier van een passerende metro.

Die beelden zijn online gezet bij Dumpert. De GVB-woordvoerster zegt met stomheid te zijn geslagen. "Metrosurfen is niet alleen levensgevaarlijk, maar ook nog eens verboden", zegt zij. Bij station Overamstel is nog naar de man gezocht, maar hij was niet meer te vinden.

Volgens de woordvoerster zit het gevaar vooral in de onvoorspelbaarheid van de bewegingen van de metro en in de hoogte van het metrostel. Bovendien ligt er soms op het dak nog allerlei elektronica, zeker als het een metro is die kan worden omgebouwd tot tram. Zij zegt nog geen gevallen van metrosurfen te hebben meegemaakt in de vijftien jaar dat ze bij het GVB werkt.

In New York is het metrosurfen een trend die het afgelopen jaar vaker wordt gezien. Jongeren springen daar bovenop rijdende metro’s, filmen het en delen het vervolgens via social media.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.