Terug

Volg Vandaag Inside

‘Met René op trainingskamp gaan had één groot voordeel’

‘Met René op trainingskamp gaan had één groot voordeel’

12 apr 2021, 17:03

Om de week blikt Dennis van Bergen in het Algemeen Dagblad terug op een grote voetballer die ooit uitkwam voor een ‘kleine’ club. Deze week blikt de journalist samen met Gertjan Verbeek terug op de periode van René van der Gijp bij sc Heerenveen.

Een piepjonge René begon in de jeugd van Feyenoord, maar werd na één jaar weggestuurd bij de Rotterdamse club. Op advies van Hans Kraay sr. tekende de aanvaller bij Sparta, waar hij twee jaar later debuteerde in het eerste elftal. Na vier seizoenen bij Sparta, en tweeënhalf seizoen in België bij Lokeren, tekende René in 1984 een contract bij PSV.

Hier kende Gijp zijn succesvolste jaren: de rappe aanvaller werd tweemaal landskampioen en scoorde meer dan veertig doelpunten voor PSV. Tussen 1987 en 1989 speelde Van der Gijp in Zwitserland voor Neuchâtel Xamax en FC Aarau, om vervolgens terug te keren bij Sparta. Na een half seizoen in Rotterdam tekende René bij sc Heerenveen, waar hij in Gertjan Verbeek zijn teamgenoot trof. ‘René was er ineens', blikt Verbeek terug in gesprek met het AD. ‘En dat hebben ze geweten ook in Heerenveen.’

Verbeek bewaart mooie herinneringen aan zijn tijd met René in Heerenveen. ‘Echt, ik kijk terug op een heel fijne tijd met Gijp. Alleen: ik ben toen in korte tijd wel vijf jaar ouder geworden’, lacht Verbeek, die samen met René een bijzondere wedstrijdvoorbereiding kende: elke donderdag stappen in Groningen. ‘In het belang van Gijp, hoor’, zegt Verbeek lachend. ‘Als ik erbij was, eindigde zo'n avond in een nachtclub of op een studentenfeest tenminste niet om vijf uur 's nachts. Om vier uur waren we meestal wel thuis.’

De momenteel clubloze trainer kan zich ook nog goed voor de geest halen hoe hij, samen met René, eens stiekem een trainingskamp in Roemenië verliet om het bruisende Roemeense nachtleven te verkennen. Het duo vertrekt op slinkse wijze uit het spelershotel en haast zich naar de plaatselijke paaldansclub in Strehaia. ‘Met René op trainingskamp gaan had één groot voordeel’, zegt Verbeek. ‘Het was elke avond gezellig.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.