Terug

Volg Vandaag Inside

Met deze tegenstanders moet Ajax rekening houden in de 1/8e finales van de Champions League

Met deze tegenstanders moet Ajax rekening houden in de 1/8e finales van de Champions League

8 dec 2021, 08:58

Na een perfecte score in de groepsfase van de Champions League kan er bij Ajax worden uitgekeken naar de loting voor de achtste finales, die aanstaande maandag om 13:00 uur op het programma staat. Met nog één speelronde op het programma in groep E, F, G en H kan er voorzichtig worden gekeken naar de mogelijke tegenstanders. Ajax eindigde in Groep C als groepswinnaar en treft in de achtste finales dus een club die tweede is geëindigd in zijn poule. Bekijk hieronder een overzicht van de tegenstanders waar Ajax rekening mee moet houden.

Groep A - Paris Saint-Germain

Manchester City heeft zich in Groep A verzekerd van groepswinst, Paris Saint-Germain van plek twee. In de achtste finales ontloopt Ajax dus de Engelse topploeg, maar kan het wel gekoppeld worden aan het sterrenensemble uit Parijs.

  1. Manchester City - 12 punten (18-10)

  2. PSG - 11 punten (13-8)

  3. RB Leizpig - 7 punten (15-14)

  4. Club Brugge - 4 punten (6-20)

Groep B - Atlético Madrid

Net als Ajax werd Liverpool met een perfecte score groepswinnaar. De ploeg van Jürgen Klopp kan in de achtste finales dus niet aan de Amsterdammers gekoppeld worden. Atlético Madrid, dat op de tweede plaats eindigde, is wel een mogelijke tegenstander van Ajax.

  1. Liverpool - 18 punten (17-6)

  2. Atlético Madrid - 7 punten (7-8)

  3. FC Porto - 5 punten (4-11)

  4. AC Milan - 4 punten (6-9)

Groep C

In Groep C verzekerde Ajax zich van groepswinst, Sporting Portugal eindigde op de tweede plaats. Ajax kan Sporting echter niet tegenkomen in de achtste finales, omdat de ploegen elkaar al troffen in de groepsfase.

  1. Ajax - 18 punten (20-5)

  2. Sporting Portugal - 9 punten (14-12)

  3. Borussia Dortmund - 9 punten (10-11)

  4. Besiktas - 0 punten (3-19)

Groep D - Internazionale

Real Madrid won in de laatste groepswedstrijd met 2-0 van Internazionale en verzekerde zich daarmee van de groepswinst in Groep D. Dat betekent dat Ajax en de Koninklijke elkaar niet kunnen treffen in de achtste finales. Internazionale, dat op de tweede plaats eindigde, is wel een mogelijke tegenstander van de Amsterdammers.

  1. Real Madrid - 15 punten (14-3)

  2. Internazionale - 10 punten (8-5)

  3. FC Sheriff - 7 punten (7-11)

  4. Sjachtar Donetsk - 2 punten (2-12)

Groep E - FC Barcelona of Benfica

Met de stand in Groep E weet Ajax zeker dat het groepswinnaar Bayern München ontloopt in de achtste finales. Aan welke tegenstander het wel gekoppeld zou kunnen worden, is nog spannend. Barcelona staat op dit moment tweede, maar gaat woensdagavond in de laatste speelronde op bezoek bij het ongenaakbare Bayern. Het zou dus goed kunnen dat Benfica, dat thuis speelt tegen Dinamo Kiev, op de tweede plaats eindigt.

  1. Bayern München - 15 punten (19-3)

  2. FC Barcelona - 7 punten (2-6)

  3. Benfica - 5 punten (5-9)

  4. Dinamo Kiev - 1 punt (1-9)

Groep F - Villarreal of Atalanta

In Groep F is Manchester United verzekerd van groepswinst. Atalanta en Villarreal vechten woensdagavond in de laatste speelronde in Italië uit welk team op de tweede plaats eindigt. Een van de twee ploegen is dus een mogelijke opponent van Ajax in de achtste finales.

  1. Manchester United - 10 punten (10-7)

  2. Villarreal - 7 punten (9-7)

  3. Atalanta - 6 punten (10-10)

  4. Young Boys - 4 punten (6-11)

Groep G - Lille, Salzburg, Sevilla of Wolfsburg

In Groep G is alles nog mogelijk: vier ploegen kunnen nog op de tweede plaats eindigen. Woensdagavond gaat Lille op bezoek bij Wolfsburg en treffen Salzburg en Sevilla elkaar in Oostenrijk.

  1. Lille - 8 punten (4-3)

  2. RB Salzburg - 7 punten (7-6)

  3. Sevilla - 6 punten (5-4)

  4. VfL Wolsfburg - 5 punten (4-7)

Groep H - Chelsea of Juventus

In Groep H hebben Chelsea en Juventus zich geplaatst voor de knock-out-fase, maar het is nog spannend welk team tweede wordt en dus een mogelijke tegenstander van Ajax is in de achtste finales. In de laatste speelronde gaat Chelsea op bezoek bij Zenit en speelt Juventus thuis tegen Malmö.

  1. Chelsea - 12 punten (10-1)

  2. Juventus - 12 punten (9-6)

  3. FC Zenit - 4 punten (7-7)

  4. Malmö FF - 1 punt (1-13)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.