Terug

Volg Vandaag Inside

'Met de juiste houding kan hij een internationale topspeler worden'

'Met de juiste houding kan hij een internationale topspeler worden'

2 apr 2021, 18:17

PSV-trainer Roger Schmidt denkt dat Cody Gakpo kan uitgroeien tot een "internationale topspeler". Toch vindt Schmidt dat de 21-jarige middenvelder beoordeeld moet worden op "het totale plaatje".

'Hij heeft de potentie om uit te groeien tot een heel complete speler', aldus de trainer van PSV. 'Hij is fysiek sterk en hij is betrouwbaar. Maar niet al zijn taken voelen nog als een automatisme, maar daar kun je aan werken. Je moet natuurlijk altijd het totale plaatje bekijken, niet alleen zijn laatste wedstrijd. Maar als hij de juiste houding heeft, kan hij een internationale topspeler worden.'

Dinsdagavond was Gakpo de grote man bij Jong Oranje, dat zich mede dankzij de twee doelpunten en een assist van de PSV'er ten koste van Jong Hongarije (6-1) verzekerde van een vervolg op het EK voor jeugdspelers. Mogelijk dat Gakpo zich in de kijker heeft gespeeld van Frank de Boer, die hem nog kan selecteren voor het EK van Oranje. Schmidt en De Boer hebben daar overleg over gehad, vertelde Schmidt vrijdag.

'Wij hebben het inderdaad over hem gehad; of hij op den duur een optie zou zijn voor Oranje. Of hij klaar is voor het EK, dat is het besluit van De Boer en zijn staf. Er is veel concurrentie, maar hij draait een goed seizoen. Daarom kwam zijn blessure in aanloop naar de toppers ook zo slecht uit', aldus Schmidt.

'Maar er zijn meer factoren. Gaat hij spelen op het EK? Zo niet, dan is het jeugd-EK voor hem misschien wel beter. Ik denk dat dat ook heel goed voor hem kan zijn; om daar de ploeg bij de hand te nemen.'

PSV neemt het zondag op tegen Heracles Almelo. De aftrap is om 14.30 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.