Terug

Volg Vandaag Inside

'Met de handrem erop vernederen ze Ajax op een gruwelijke manier'

15 mrt 2024, 10:37

Valentijn Driessen laat zich in een analyse voor De Telegraaf kritisch uit over de uitschakeling van Ajax in de Conference League na het uitduel met Aston Villa (4-0).

Volgens Valentijn bleek Ajax na AZ ook niet Conference League-Proof. "Van ’t Schip & co wisten de Europese ontmaskering tegen Bodø/Glimt nog op miraculeuze wijze te verhinderen, maar tegen Aston Villa was er geen houden aan. In Amsterdam speelden de Villans in de spaarstand gelijk; met de handrem erop vernederden ze Ajax in Birmingham op een gruwelijke manier. Zo is er medio maart geen Eredivisieclub meer om de Nederlandse eer hoog te houden in Europa."

Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur bij Ajax, zat donderdagavond op de tribune bij Aston Villa en was getuige van het ‘demasqué’. “Na zeven maanden wachten begint hij aan zijn monsterklus in de Johan Cruijff ArenA. In de tussentijd groeide de figuur Kroes uit tot bijna mythische proporties. Hoe slechter het met Ajax ging, hoe groter Kroes werd en hoe sterker het verlangen naar hem."

"Maar of hij de juiste man is voor Ajax moet blijken", vervolgt Valentijn. "De club is afgelopen twee seizoenen mede zo diep gevallen door een totaal gebrek aan fatsoenlijk toezicht gevoegd bij een dramatisch personeelsbeleid."

Gezien het spelersmateriaal en de doorlopende contracten van 'Ajax-onwaardige spelers' verwacht Valentijn dan ook dat het opbouwen van een nieuw kampioenselftal een meerjaren klus wordt voor Kroes, waarbij hem een kans en tijd moet worden gegund.

Valentijn Driessen vertelde donderdag in gesprek met Noa Vahle waarom hij niet naar Aston Villa was afgereisd. “Ik ben door heel veel fans van Ajax gevraagd om níet te komen". Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.