Terug

Volg Vandaag Inside

Messi vs. Koning: Wie is het meeste waard?

Messi vs. Koning: Wie is het meeste waard?

27 apr 2020, 19:34

In 2005 overhandigde kroonprins Willem-Alexander de gouden schoen uit aan Lionel Messi bij het WK onder 20 in Nederland. Inmiddels is Willem-Alexander koning van Nederland en wordt Lionel Messi door vele gezien als dé koning van de voetbalwereld. Hoeveel vermogen hebben de twee vijftien jaar na het WK in 2005?

Messi Messi behoort al jarenlang tot de meest waardevolle voetballers van de wereld en wist maar liefst zes keer de Ballon d’Or voor beste voetballer ter wereld te winnen. Sinds 2004 weet de Argentijn iedere week de wereld te vermaken in het shirt van FC Barcelona. De sterspeler wist in 718 wedstrijden, maar liefst 627 keer te scoren en 261 assists te geven. Maar hoeveel geld heeft Messi nu bij elkaar gevoetbald?

Forbes rekende uit dat Lionel Messi in 2019, met een totaal inkomen van 117 miljoen euro, de best betaalde atleet ter wereld was. Het geschatte vermogen van de zesvoudig Ballon d’Or-winnaar komt volgens het Amerikaanse zakenblad uit op 691 miljoen euro.

Koningshuis Volgens een onderzoek van het Republikeins Genootschap (RG) uit 2018 liggen de totale kosten voor het koningshuis op zo'n 350 miljoen euro per jaar. Zakenblad Quote schat het totale vermogen van de Oranjes op een miljard euro.

Onze Koning heeft het dus beter voor elkaar dan Messi!

VIDEO - René onthult ontgroening van Koning Willem-Alexander

René onthult ontgroening van Koning Willem-Alexander
5:27
René onthult ontgroening van Koning Willem-Alexander

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.