Terug

Volg Vandaag Inside

Messi voltooit missie in Eindhoven

Messi voltooit missie in Eindhoven

29 nov 2018, 10:15

EINDHOVEN (ANP) - Lionel Messi is weer een record rijker. De Argentijn tekende in de gewonnen uitwedstrijd tegen PSV (1-2) voor zijn 106e doelpunt in de Champions League namens FC Barcelona. Geen enkele speler scoorde vaker voor één club in het belangrijkste Europese bekertoernooi. Cristiano Ronaldo is weliswaar met 121 treffers de topscorer aller tijden in de Champions League, maar hij verdeelde die doelpunten over Manchester United (15), Real Madrid (105) en Juventus (1).

,,Ik wist het niet, maar ik ben blij met dit nieuwe record'', zei Messi in Eindhoven. ,,Ons doel was eerste te worden in deze moeilijke groep. Dat is nu gelukt.'' De aanvoerder van Barcelona opende na een uur de score en leverde tien minuten later de assist bij de treffer van Gerard Piqué, al was dat volgens Messi niet zo bedoeld. ,,Mijn vrije trap mislukte, maar gelukkig stond Gerard precies op de goede plek om er nog wat van te maken. Het was alleen niet zo afgesproken.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.