Terug

Volg Vandaag Inside

Messi: 'Tijdens WK hebben we ons altijd voorbeeldig gedragen op en naast veld'

Messi: 'Tijdens WK hebben we ons altijd voorbeeldig gedragen op en naast veld'

3 feb 2023, 13:45

Lionel Messi vindt het oneerlijk dat hij kritiek kreeg op zijn wangedrag na afloop van de kwartfinale tegen Oranje op het WK in Qatar. Volgens de kleine Argentijn toonde Nederland namelijk geen enkele vorm van respect naar de Argentijnen.

Eerder vertelde hij spijt te hebben van zijn eigen gedrag: "Achteraf, nu het allemaal voorbij is, ben ik niet blij met hoe ik reageerde. Ik hou er niet van om de confrontatie op te zoeken enzo. Maar goed, dit zijn momenten van grote spanning, veel nervositeit en alles gebeurt heel snel", zei Messi tegenover TyC Sports.

In een nieuw interview met de Argentijnse krant Olé noemt de speler van Paris Saint-Germain alle kritiek oneerlijk: "We hebben niets cadeau gekregen en we hebben ons altijd voorbeeldig gedragen, op en naast het veld. Ik denk dat iedereen over ons gedrag spreekt door de wedstrijd tegen Nederland. Daar is alles begonnen. Maar niemand analyseert wat er écht is gebeurd".

Als voorbeeld noemt Messi onder meer de woorden voorafgaand aan de wedstrijd, doelend op uitspraken van toenmalig bondscoach Louis van Gaal. Hij beweerde dat Argentinië met tien man zou spelen wanneer zij niet in balbezit zouden zijn. "De Nederlanders provoceerden en zij waren het die geen enkele vorm van respect toonden. Zij waren het die onze spelers lastigvielen toen ze een penalty wilden nemen. Iedereen praat maar over wat Argentinië deed na de overwinning, maar niemand praat daarover."

WK 2026

Messi sluit niet uit dat hij in 2026 toch nog een keer meedoet aan het WK voetbal. De Argentijnse superster houdt zijn toekomst voorlopig open. "Ik hou van voetballen, ik hou van wat ik doe. Zo lang ik fit ben en het leuk blijf vinden, ga ik door."

De 35-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain had eerder gezegd dat zijn vijfde WK zijn laatste zou zijn. Messsi bezorgde Argentinië in Qatar de wereldtitel. De aanvoerder maakte zeven doelpunten, waarvan twee in de finale tegen Frankrijk (3-3). Hij scoorde in de gewonnen strafschoppenserie ook vanaf 11 meter. Messi zette met de wereldtitel de kroon op zijn bijzonder succesvolle carrière.

Bondscoach Lionel Scaloni zei direct na het WK dat hij altijd een plek in zijn selectie vrijhoudt voor Messi. Scaloni beloofde de nummer 10 mee te nemen naar het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico als Messi dat wil. "Hij heeft het recht verworven om zelf te beslissen wanneer het genoeg geweest is. Zolang hij zich beschikbaar stelt, selecteer ik hem", aldus de bondscoach.

Messi viert tijdens het volgende WK zijn 39e verjaardag. "Gezien mijn leeftijd lijkt het erg moeilijk om er dan nog bij te zijn. Het volgende WK is ver weg. Maar het ligt eraan hoe mijn carrière verder verloopt. Dat hangt van veel dingen af. Ik weet het niet", aldus de oud-speler van FC Barcelona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.