Terug

Volg Vandaag Inside

Messi schiet Barcelona naar overwinning na assist Frenkie de Jong

Messi schiet Barcelona naar overwinning na assist Frenkie de Jong

14 dec 2020, 00:02

In de Spaanse competitie heeft FC Barcelona moeizaam gewonnen van degradatiekandidaat Levante. Het duel in het lege Camp Nou eindigde in 1-0. Op aangeven van basisspeler Frenkie de Jong maakte Lionel Messi een kwartier voor tijd het verlossende doelpunt.

Na opeenvolgende nederlagen in La Liga (2-1 bij Cadiz) en Champions League (0-3 tegen Juventus) had trainer Ronald Koeman dringend behoefte aan een overwinning. Het duurde echter lang voordat de openingstreffer viel. Martin Braithwaite, Jordi Alba en Clement Lenglet waren voor de rust dicht bij de 1-0.

Ook na de pauze had Barça, tevens met ex-Ajacied Sergiño Dest in het basisteam, een groot overwicht. De thuisclub bleef echter kansen missen. Sterspeler Messi leek evenmin voor een doorbraak te kunnen zorgen. In de 76e minuut brak de Argentijnse aanvoerder alsnog de ban. Keurig aangespeeld door De Jong schoot Messi de bal in de verre hoek, 1-0.

Barcelona staat achtste met 17 punten. Atlético Madrid, dat met 2-0 verloor van stadgenoot Real, bleef aan de leiding met 26 punten. Nummer 2 Real Sociedad (1-1 tegen Eibar) heeft evenveel punten, maar twee duels meer gespeeld. Real Madrid bezet de derde plek met 23 punten en één wedstrijd meer gespeeld dan Atlético.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.