Terug

Volg Vandaag Inside

Messi verklaart in statement zijn vertrekwens en haalt keihard uit naar zijn eigen club

Messi verklaart in statement zijn vertrekwens en haalt keihard uit naar zijn eigen club

4 sep 2020, 20:35

Messi heeft in een exclusief interview met GOAL voor het eerst gesproken over de hele soap rondom zijn persoon en zijn club Barcelona. De Argentijnse superster vertelt dat hij inderdaad Barcelona deze zomer wilde verlaten, maar nu toch heeft besloten zijn contract van een jaar uit te dienen.

De wereldster kon niet vertrekken uit Barcelona, omdat hij aan zijn afkoopsom van 700 miljoen werd gehouden. De Argentijn besefte dat er geen club ter wereld zoveel geld ging neerleggen voor een 33-jarige speler en dus besloot hij tegen zijn zin in te blijven. 'Er was nog een manier om weg te komen en dat was naar de rechter stappen. Ik zou nooit naar de rechter stappen tegen Barcelona, want het is de club waarvan ik hou. De club die me alles heeft gegeven sinds ik hier ben', vertelt de 33-jarige superster.

De vrouw en kinderen van Messi waren dan ook totaal van slag toen hij hen vertelde te willen vertrekken. 'De hele familie begon te huilen, mijn kinderen wilden niet weg uit Barcelona. Ze wilden ook zeker niet naar een andere school', laat Messi weten.

President Josep Bartomeu liet de 6-voudig Ballon d'Or-winnaar echter niet zomaar vertrekken. 'Ik was er zeker van dat ik vrij was om te gaan bij Barcelona als ik dat wilde. De president heeft altijd gezegd dat ik weg zou mogen aan het eind van het seizoen. Nu houden ze zich vast aan het feit dat ik het niet op tijd heb laten weten, de deadline was namelijk op 10 juni. Maar op 10 juni zaten we nog midden in het seizoen, vanwege dat vreselijke coronavirus. Ik hou van Barcelona en ik ga ook geen betere plek vinden dan hier. Toch heb ik het recht om te bepalen of ik blijf of niet. Er is niks mis met weg willen. Ik had het nodig, de club had het nodig en het was goed voor iedereen', aldus Messi.

De Argentijn voelde dat na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League in Rome, Liverpool en Lissabon de koek op was bij Barcelona. 'Ik wil meedoen op het hoogste niveau, titels winnen en meedoen om de Champions League. Je kan winnen en verliezen in de Champions League, want het is een moeilijk toernooi. Maar je moet wel mee kunnen doen om de titel. Meedoen en niet uit elkaar vallen in Rome, Liverpool en Lissabon. Al die nederlagen deden me beseffen dat ik misschien beter weg kon gaan', luidt de pijnlijke conclusie van 's werelds beste voetballer.

Messi is nog niet klaar met afgeven op zijn club en zeker niet met president Bartomeu, die hij 'een ramp' noemt. 'Ik heb altijd gezegd dat ik hier mijn carrière wil eindigen, daarom was het ook zo'n moeilijke keuze om weg te gaan. Ik wilde een winnend project beginnen en titels winnen met de club, om de legacy van Barcelona uit te breiden. De waarheid is dat er geen winnend project is, al jaren niet. Er worden kunstgrepen uitgehaald en gaten gedicht terwijl de tijd voorbij gaat', haalt Messi uit naar de beleidsbepalers.

De Argentijn benadrukt dat het besluit om weg te gaan niet kwam na het pijnlijke verlies tegen Bayern München (2-8). De aanvaller had zijn besluit al eerder genomen en ook kenbaar gemaakt bij de directie. 'Het was een heel moeilijk jaar. Ik heb erg geleden in trainingen, in wedstrijden en in de kleedkamer. Alles werd erg moeilijk voor me en er kwam een moment dat ik ging nadenken over nieuwe ambities. Ik sprak meerdere keren per jaar met de president, maar hij gaf me nooit duidelijk antwoord. Hij zei iedere keer dat we er later wel over zouden praten', aldus Messi.

De Argentijn hield de wereld ruim een week in zijn greep met zijn vertrekwens. Uiteindelijk moet de aanvaller deze week 'gewoon' weer aansluiten bij de groep onder leiding van Ronald Koeman, om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.