Messi met twee treffers de grote man tegen Leipzig

19 okt 2021, 23:23

Lionel Messi heeft Paris Saint-Germain aan de overwinning geholpen in de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig (3-2). De Argentijnse sterspeler scoorde in het laatste halfuur twee keer en voorkwam daarmee nieuw puntenverlies van de Franse club in groep A van de Champions League.

Georginio Wijnaldum viel bij de thuisclub na een uur in. Paris SG leidt in de poule met 7 punten, gevolgd door Manchester City (6 punten), Club Brugge (4) en Leipzig (0).

Uit een scherpe counter opende Paris SG de score in de 9e minuut. Kylian Mbappé ging op hoge snelheid op avontuur en haalde vervolgens krachtig uit, 1-0. Nog geen 20 minuten later maakte André Silva van dichtbij gelijk na een harde en lage voorzet van Angeliño (1-1).

Leipzig kwam in de 57e minuut dankzij de Fransman Nordi Mukiele verrassend op voorsprong (1-2). Het was Messi die daarna voor PSG een pijnlijke nederlaag voorkwam. Hij scoorde eerst op aangeven van Mbappé. Daarna benutte Messi een strafschop. Hij scoorde met een boogballetje door het midden (een Panenka). In de extra tijd miste Mbappé nog een penalty voor de thuisclub.

Eerder op de avond was Manchester City in België veel te sterk voor Club Brugge: 1-5. Riyad Mahrez scoorde twee keer voor de bezoekers uit Engeland. De andere treffers van City kwamen op naam van João Cancelo, Kyle Walker en Cole Palmer. Hans Vanaken nam de Belgische goal voor zijn rekening.

Aanvaller Noa Lang was basisspeler bij de thuisclub. De Nederlandse international speelde de hele wedstrijd. Ploeggenoot Ruud Vormer kwam in de 56e minuut het veld in. Bas Dost viel in de 79e minuut in. Bij City kwam verdediger Nathan Aké in de 57e minuut het veld in.