Terug

Volg Vandaag Inside

Messi mag zich miljardair noemen

Messi mag zich miljardair noemen

15 sep 2020, 14:48

Lionel Messi mag zich volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes miljardair noemen. De Argentijnse aanvaller zou inmiddels de grens van 1 miljard dollar aan inkomsten zijn gepasseerd. Op de lijst van best betaalde voetballers die Forbes samenstelde, staat Messi weer bovenaan.

De 33-jarige aanvaller zou afgelopen seizoen 126 miljoen dollar aan salaris en sponsordeals hebben verdiend, omgerekend 106 miljoen euro. Cristiano Ronaldo, de 'eeuwige' rivaal van Messi die bij Juventus speelt, mocht volgens Forbes 117 miljoen dollar aan inkomsten bijschrijven. Alleen Neymar komt enigszins in de buurt van de twee dertigers, die respectievelijk zes (Messi) en vijf keer (Cristiano Ronaldo) werden gekozen tot beste speler ter wereld. De Braziliaanse vedette van Paris Saint-Germain haalde afgelopen seizoen 96 miljoen dollar binnen.

Zijn jonge Franse teamgenoot Kylian Mbappé kwam met stip op plek vier binnen in de lijst van Forbes. Mbappé zou als 21-jarige ruim 40 miljoen hebben verdiend.

Messi wilde deze zomer eigenlijk vertrekken bij Barcelona, maar hij besloot toch te blijven bij de ploeg van de nieuwe trainer Ronald Koeman toen bleek dat hij niet gratis weg kon. De Argentijn krijgt binnenkort waarschijnlijk gezelschap van Memphis Depay. De spits van Oranje zou voor zo'n 30 miljoen euro overkomen van Olympique Lyon.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.