Terug

Volg Vandaag Inside

Messi laat 'recordschoenen' veilen voor goede doel

Messi laat 'recordschoenen' veilen voor goede doel

15 apr 2021, 17:32

De voetbalschoenen waarmee Lionel Messi zijn 644e doelpunt in loondienst van FC Barcelona maakte, worden geveild voor het goede doel. Met dat doelpunt loste de Argentijnse vedette de Braziliaan Pelé af als recordhouder van de meeste doelpunten voor één club. Pelé scoorde 643 keer voor het Braziliaanse Santos.

Messi doneerde zijn schoeisel aan het Museu Nacional d'Art de Catalunya en samen namen ze de beslissing om tot veiling over te gaan. De opbrengst komt ten goede aan het kunst- en gezondheidsproject van het Universitair Ziekenhuis Vall Hebron in Catalonië.

De onlineveiling zal plaatsvinden van 19 tot 30 april op christies.com. Messi blikte voor de gelegenheid terug op zijn grootse prestatie. "Het record bereiken van 644 goals bij dezelfde club maakte me gelukkig. Maar het belangrijkste is om de kinderen die vechten voor hun gezondheid iets terug te kunnen geven."

Messi maakte de recordtreffer in de uitwedstrijd tegen Valladolid eind december vorig jaar met de Adidas Nemeziz Messi 19.1. De schoenen, allebei gesigneerd door de Argentijn, zouden tussen de 60.000 en 80.000 euro moeten opbrengen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.