Terug

Volg Vandaag Inside

Messi, Haaland en Mbappé strijden om FIFA Best Men's Player-award

Messi, Haaland en Mbappé strijden om FIFA Best Men's Player-award

14 dec 2023, 16:04

Lionel Messi, Erling Haaland en Kylian Mbappé zijn de laatst overgebleven kanshebbers voor de prijs van beste voetballer van het jaar van wereldvoetbalbond FIFA. De 36-jarige Messi kan de onderscheiding daarmee voor de tweede keer op rij krijgen. Haaland (23) en Mbappé (24) wonnen de prijs nog niet eerder.

De Noorse spits Haaland won met Manchester City de treble: de Champions League, Premier League en FA Cup. Hij werd als topscorer van de Premier League ook nog uitgeroepen tot beste speler van de competitie afgelopen seizoen. Mbappé, die eind vorig jaar met Frankrijk de WK-finale verloor, was de afgelopen jaargang het vaakst trefzeker in de Ligue 1. Ook werd de aanvaller van Paris Saint-Germain verkozen tot beste speler in Frankrijk.

Messi verruilde PSG afgelopen zomer voor het Amerikaanse Inter Miami en maakte daar vervolgens indruk. De Argentijnse wereldkampioen kreeg eind oktober voor de achtste keer de Gouden Bal uitgereikt, de prijs van tijdschrift France Football voor de beste speler van afgelopen seizoen. Toen had hij concurrentie van Haaland en de Belg Kevin De Bruyne.

Op 15 januari wordt in Londen bekend wie de FIFA-prijs dit jaar krijgt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.