Terug

Volg Vandaag Inside

Messi evenaart Pelé met meeste doelpunten voor één club

Messi evenaart Pelé met meeste doelpunten voor één club

19 dec 2020, 18:57

Lionel Messi heeft in de wedstrijd tegen Valencia zijn 643e doelpunt gemaakt voor FC Barcelona. De Argentijn evenaart daarmee het record van Pelé. De Braziliaan scoorde in zijn carrière 643 keer voor een en dezelfde club, namelijk Santos.

Barça stond in het competitieduel met Valencia met 1-0 achter, toen Messi diep in de blessuretijd van de eerste helft gelijk maakte. Hij miste in eerste instantie een strafschop, maar in de rebound wist hij de bal alsnog in het doel te koppen. Het was zijn 450e competitietreffer.

Messi deed meer dan 15 jaar over zijn productie. Hij maakte zijn eerste goal voor de Catalaanse club op 1 mei 2005 tegen Albacete. De 33-jarige Argentijn kwam tot zijn 643 doelpunten in 748 officiële wedstrijden. Pelé speelde achttien seizoenen voor Santos, van 1956 tot 1974. Hij had 757 wedstrijden nodig voor zijn 643 treffers.

Wim kan niet kiezen tussen Messi en Ronaldo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.