Terug

Volg Vandaag Inside

Messi eert Maradona met doelpunt en zege Barcelona

Messi eert Maradona met doelpunt en zege Barcelona

29 nov 2020, 17:10

FC Barcelona heeft op eigen veld zonder al te veel moeite Osasuna verslagen. De 4-0-zege was gewenst voor trainer Ronald Koeman die met zijn ploeg uit de laatste vijf competitieduels slechts 4 punten had gehaald.

Het succes in de competitie kwam als geroepen na de 1-0-nederlaag vorige week bij Atlético Madrid. Lionel Messi, die ver onder zijn kunnen speelde in Madrid, had samen met Frenkie de Jong rust gekregen en was niet meegereisd naar Oekraïne waar Kiev werd verslagen voor de Champions League.

Het leek de Argentijn goed te hebben gedaan. Messi was gretig en wilde scoren om zijn overleden landgenoot Diego Maradona te eren. Dat lukte met een prachtig schot in de 73e minuut. Het was de 4-0 en gaf Messi de kans zijn shirt van Newell's Old Boys met nummer 10, waarmee Maradona één jaar voetbalde, te tonen. Messi werd bij die club in de jeugd weggeplukt door Barcelona.

Voor rust was Barcelona al op 2-0 gekomen dankzij doelpunten van Martin Braithwaite en Antoine Griezmann, die met een geweldige uithaal iets aan zijn geslonken zelfvertrouwen deed. Na rust had Philippe Coutinho, op aangeven van Griezmann, voor de 3-0 gezorgd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.