Terug

Volg Vandaag Inside

Messi daalt aanzienlijk in waarde: zelfde transferwaarde als in 2009

Messi daalt aanzienlijk in waarde: zelfde transferwaarde als in 2009

22 dec 2021, 17:07

De transferwaarde van Lionel Messi is aanzienlijk naar beneden gezakt. De Argentijnse superster vertegenwoordigde ooit nog een waarde van maar liefst 180 miljoen euro. Volgens Transfermarkt hangt er momenteel hetzelfde prijskaartje aan Messi als in 2009.

De 34-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain was als 22-jarig toptalent 60 miljoen euro waard. De transferwaarde van Messi zal vanwege zijn leeftijd de komende jaren nog meer gaan zakken. 'De kans dat Messi nog een bedrag oplevert dat zo hoog is als zijn vorige marktwaarde, is vrijwel nihil. Deze dalende trend zal de komende tijd alleen maar verder door gaan zetten', legt Ronan Caroff, de area manager van Transfermarkt in Frankrijk uit.

Ook Neymar zijn transferwaarde is naar beneden gekelderd. De 29-jarige Braziliaan kampte de afgelopen jaren met veel blessures, waardoor we niet structureel hebben kunnen genieten van zijn talenten. 'Hij mist fitheid en kampt regelmatig met blessures, waardoor hij niet meer in het ritme lijkt te komen wat hij nodig heeft voor topprestaties', aldus Caroff.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.