Terug

Volg Vandaag Inside

Mertens legt bloemen bij herdenkingsplek Maradona

Mertens legt bloemen bij herdenkingsplek Maradona

27 nov 2020, 10:54

Dries Mertens, topscorer aller tijden van het Italiaanse Napoli, heeft na het duel met Rijeka in de Europa League in het centrum van Napels bloemen gelegd bij een herdenkingsplek voor de overleden Diego Maradona. De Belg liet zich na de wedstrijd met een busje naar het centrum brengen. Bij de bekendste muurschildering van Maradona in de wijk Quartieri Spagnoli is een herdenkingsplek ingericht.

Voor de muur liggen shirts van Maradona en branden kaarsen. Mertens kwam rond middernacht een grote bos witte bloemen brengen. De 33-jarige Belg, die in Nederland doorbrak bij het voormalige AGOVV en via FC Utrecht en PSV bij Napoli belandde, is sinds juni de topscorer aller tijden van Napoli.

Mertens nam het record over van Marek Hamsik, de Slowaak die op zijn beurt eind 2017 het doelpuntenrecord in dienst van Napoli had overgenomen van Maradona. De Argentijn maakte tussen 1984 en 1991 voor de lichtblauwe formatie 115 goals. Hamsik, die nu in China speelt, kwam tot 121 goals. Bij Mertens staat de teller inmiddels op 128 doelpunten. "De dood van Maradona is hard aangekomen", zegt de aanvaller. "Hij is zó belangrijk geweest voor deze stad. Het was ook voor mij een klap."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.