Terug

Volg Vandaag Inside

Merkenonderzoek wijst uit: Feyenoord en PSV voor het eerst allebei populairder dan Ajax

Merkenonderzoek wijst uit: Feyenoord en PSV voor het eerst allebei populairder dan Ajax

16 mei 2023, 09:24

Voor het eerst is zowel Feyenoord als PSV populairder dan Ajax bij het Nederlandse publiek. Volgens het Sportsector Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy was de Rotterdamse landskampioen in 2012 en 2016 al de populairste voetbalclub van het land, maar PSV stond in de lijst nog nooit boven Ajax. Feyenoord neemt dankzij de goede prestaties dit seizoen de eerste plek in.

Bekerwinnaar PSV is de nummer 2, Ajax is nu de op twee na populairste club. "De langdurige heisa bij Ajax doet het imago geen goed", zegt merkadviseur Hendrik Beerda. "De gemiddelde Nederlander roemt de club nog steeds om het beste, creatiefste spel in het mooiste stadion van het land. Maar qua sympathie bungelt Ajax onderaan de lijstjes, mede door de mensen die er werken en de sfeer tijdens de wedstrijden."

Sparta Rotterdam is de verrassende nummer 5 net achter FC Utrecht, maar een plekje boven AZ. De eerste niet-voetbalclub komt met hockeyclub Bloemendaal pas op de 29e plek. Daarmee is voetbal nog altijd verreweg de populairste sport van Nederland, aldus het merkenonderzoek dat sinds 2010 wordt uitgevoerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.