Terug

Volg Vandaag Inside

Merel WK grijpt net naast prestigieuze prijs voor journalistiek talent

Merel WK grijpt net naast prestigieuze prijs voor journalistiek talent

8 dec 2022, 20:24

Presentator Stephan Komduur, bekend van de NPO Radio 1-programma's Vroeg! en De Nieuws BV, heeft donderdag de Philip Bloemendal Prijs gewonnen. De winnaar van de prijs voor jonge getalenteerde journalisten werd bekendgemaakt in het AVROTROS-radioprogramma EenVandaag. Merel WK, politiek duider bij Hart van Nederland, Vandaag Inside en De Oranjewinter, en Maxime de Vries van NOS Stories waren de andere twee genomineerden.

De vakjury bestaande uit voorzitter Evelien de Bruijn (programmamaakster en presentatrice), Iris van Lunenburg (presentatrice en columniste), Antoin Peeters (presentator RTL Nieuws), Winfried Baijens (presentator NOS Nieuws) en Sosha Duysker (winnaar Philip Bloemendal Prijs 2020) noemt Komduur in het juryrapport een "genot voor oog en oor". De journalist "vult zich als een spons met kennis en gebruikt die op de juiste momenten. De winnaar is geduldig, rustig en nieuwsgierig", aldus de jury.

De tweejaarlijkse Philip Bloemendal Prijs, is vernoemd naar de in 1999 overleden presentator van het Polygoonjournaal. De winnaar ontvangt 3500 euro, te besteden aan een opleiding om zich verder te ontwikkelen. Eerder wonnen onder anderen Brecht van Hulten, Sofie van den Enk, Ajouad El Miloudi, Luuk Ikink en Eva Cleven de prijs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.