Terug

Volg Vandaag Inside

'Merel Ek zit met kennis en zelfvertrouwen bij Vandaag Inside, maar zonder groot ego; een verademing'

'Merel Ek zit met kennis en zelfvertrouwen bij Vandaag Inside, maar zonder groot ego; een verademing'

2 jan 2024, 09:41

In Mezza, het weekendmagazine van het Algemeen Dagblad, staan negen talenten om op te letten in 2024. Ook politiek verslaggeefster Merel Ek, die regelmatig plaatsneemt aan de bar bij Vandaag Inside, staat ertussen.

Dennis Jansen, verslaggever van het AD, zegt over Merel: "Wat haar goed maakt, is zowel haar manier van duiden in de studio als het veldwerk dat ze doet. Ik hou daarvan, vakidioten die meters willen maken. Mensen die zichzelf een beetje wegcijferen voor het werk dat ze doen. Dat zie ik bij Merel, die daarmee ver kan komen. Ze is pas 28 jaar, maar houdt zich uitstekend staande tussen de gevestigde namen binnen de politieke verslaggeving."

Hij vervolgt: "Merel is onverschrokken, scherp en gedreven, maar ook rustig, duidelijk en welbespraakt. Ze pakt tussen haar concurrenten regelmatig het initiatief met de microfoon, ook bij mensen als Yesilgöz, Omtzigt of Rutte. Daar hou ik van – je wil toch iets bereiken? Ga er dan voor. Aan tafel bij Vandaag Inside is ze niet bang om de discussie met de drie heren aan te gaan, maar wel op haar eigen heldere en goed onderbouwde manier. In een show die vol zit met tierelantijnen, is het prettig dat zij die juist níét heeft. Ze zit er met kennis en zelfvertrouwen, maar – als ik het goed zie – zonder groot ego. Een verademing," besluit Dennis Jansen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.