Terug

Volg Vandaag Inside

Mercedes ziet af van beroep: Max Verstappen definitief wereldkampioen

Mercedes ziet af van beroep: Max Verstappen definitief wereldkampioen

16 dec 2021, 11:19

Max Verstappen is nu écht de definitieve wereldkampioen in de Formule 1. Nadat de protesten van Mercedes zondag werden afgekeurd, dreigde een hoger beroep bij het internationale sporttribunaal (CAS). De concurrent heeft zich donderdag via een uitgebreid statement echter definitief neergelegd bij de uitspraak van de FIA.

Volgens het team van Hamilton had de raceleiding de reglementen niet goed gevolgd in de slotfase van de race. Vijf achterblijvers die tussen Hamilton en Verstappen in reden, werden door de raceleiding in de voorlaatste ronde voorbij de safetycar gedirigeerd, zodat de twee titelrivalen achter elkaar kwamen te zitten. Volgens Mercedes schrijven de regels voor dat de safetycar daarna nog een ronde op de baan had moeten blijven.

De stewards hebben de twee protesten die Mercedes na de Grote Prijs van Abu Dhabi indiende afgewezen. Mercedes kon nog beroep aantekenen maar ziet daar nu vanaf. 'Naar Max Verstappen en Red Bull Racing: wij willen ons oprechte respect tonen voor jullie prestaties dit seizoen. Jullie hebben van dit Formule 1-kampioenschap een episch gevecht gemaakt. Max en het hele team, gefeliciteerd. We kijken uit naar een nieuwe strijd op de baan komend seizoen', zegt Mercedes in het statement.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.