Terug

Volg Vandaag Inside

Mercedes-baas Wolff heeft gemengde gevoelens over straf Red Bull: 'Het is een afschrikmiddel'

Mercedes-baas Wolff heeft gemengde gevoelens over straf Red Bull: 'Het is een afschrikmiddel'

29 okt 2022, 00:00

Mercedes-baas Toto Wolff heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de straf die Red Bull heeft gekregen voor het overschrijden van het budgetplafond in 2021. Vrijdag werd bekend dat Red Bull een boete van 7 miljoen dollar moet betalen en voor volgend seizoen 10 procent minder ontwikkelingstijd krijgt.

"Ik denk dat 7 miljoen dollar in principe veel geld is, maar voor Red Bull - gezien de investeringen die ze doen aan de krachtbron en binnen het team - is dat niet het geval", zei Wolff tegenover Motorsport.com. "Ik denk dat elke straf voor ons te weinig is. En voor hen zal het weer te veel zijn. Ik denk dat het totaal van de straf een afschrikmiddel is, vooral de sportieve sanctie en in mindere mate de boete."

Wolff is in ieder geval blij met het optreden van de internationale autosportfederatie FIA. "Er is niets onder het tapijt geschoven. Hoewel de financiële regels pas 10 maanden bestaan is het zeer bemoedigend om te zien dat ze nageleefd worden", aldus Wolff.

"De reputatieschade die optreedt, is waarschijnlijk het grootst. Geen enkel team zal daar in de buurt willen komen, want we leven natuurlijk in een transparante wereld."

Verstappen pakte vorig jaar in Abu Dhabi de wereldtitel door in de laatste race Mercedes-coureur Lewis Hamilton te verslaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.