Terug

Volg Vandaag Inside

'Mensen zullen wel denken: die gozer is niet goed wijs!'

'Mensen zullen wel denken: die gozer is niet goed wijs!'

22 feb 2021, 16:05

Huisdieren zijn enorm in trek sinds we door het coronavirus aan huis gekluisterd zitten. Het dierenasiel stroomt leeg en de wachtlijst voor een nieuwe pup wordt langer en langer. In huize Derksen is de liefde voor labradoedel Cuby niet iets van de laatste tijd: de viervoeter maakt Johan al jaren gelukkig, zo vertelt hij in gesprek met de Telegraaf.

‘Toen de kinderen het huis uit gingen, kwam er een nieuwe baby. Met vier poten. Ik rijd in zo’n immense Volvo, omdat de hond daar genoeg ruimte in heeft’, vertelt Johan. ‘En we hebben dit huis in Grolloo niet gekocht omdat we het zo mooi vonden, maar omdat Cuby er alle kanten op kan. Mensen zullen wel denken: die gozer is niet goed wijs. Maar dit is wat zo’n dier met je doet.’

Sinds de komst van Cuby, zo’n zeven jaar geleden, zijn Johan en zijn vrouw niet meer op vakantie geweest. ‘We kunnen toch onmogelijk vrienden of kennissen opzadelen met een hond die het normaal vindt om het beste plekje van de echtelijke sponde voor zich op te eisen’, doelt Johan op zijn bed in de masterbedroom.

Want waar de meeste honden het moeten doen met een kussen of mand, heeft Cuby een plekje gereserveerd in het bed van zijn baasjes. ‘Kom ik laat thuis na een avondje op tv, worstel ik me eerst door een halve meter sneeuw en een snijdende oostenwind het bos in en word ik vervolgens verbannen naar het randje van het bed, omdat Cuby met z’n poten in de lucht al het fijnste plekje heeft ingepikt. Want o wee als de hond niet lekker ligt’, glimlacht Johan in gesprek met de Telegraaf.

CLASSIC: De menselijke kant van Johan Derksen

CLASSIC: De menselijke kant van Johan Derksen
2:08
CLASSIC: De menselijke kant van Johan Derksen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.