Terug

Volg Vandaag Inside

'Mendy weet dat hij een fout heeft begaan'

'Mendy weet dat hij een fout heeft begaan'

4 jan 2021, 09:23

Pep Guardiola heeft zijn in opspraak geraakte verdediger Benjamin Mendy in bescherming genomen. De Fransman kreeg veel kritiek omdat hij een nieuwjaarsfeestje had gevierd met mensen van buiten zijn eigen huishouden en daarmee de strenge coronaregels overtrad.

"De samenleving is goed in veroordelen, maar het zou beter zijn als we naar onszelf kijken. Ik rechtvaardig zijn gedrag niet, hij heeft de regels geschonden. Maar het is niet nodig om hem zo de les te lezen", zei de Spaanse coach na de 3-1-zege op Chelsea.

Spelers en oud-spelers uit de Premier League veroordeelden het gedrag van Mendy en pleitten voor een strenge straf omdat hij niet het goede voorbeeld had gegeven. Manchester City is wel een intern onderzoek begonnen, maar liet Mendy niet buiten de selectie. Hij zat tegen Chelsea op de reservebank.

Ook die kritiek pareerde Guardiola. "Ik vind niet dat voetballers hogere normen moeten hebben omdat ze worden beschouwd als rolmodel. Ze hebben dezelfde verantwoordelijkheid als iedereen. Mendy weet dat hij een fout heeft begaan, maar daarmee is het klaar."

City miste overigens tegen Chelsea een aantal spelers wegens besmettingen met het coronavirus, onder wie Ederson, Kyle Walker, Gabriel Jesus, Ferran Torres en Eric García.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.