Terug

Volg Vandaag Inside

Mendes da Silva geeft toe coke te hebben verhandeld: aanklager eist tien jaar cel

Mendes da Silva geeft toe coke te hebben verhandeld: aanklager eist tien jaar cel

14 juli 2023, 16:16

Voormalig profvoetballer David Mendes da Silva heeft vrijdag tijdens de behandeling van zijn strafzaak toegegeven dat hij cocaïne heeft verhandeld. De oud-Spartaan stelt dat hij 'bepaalde mensen te dichtbij heeft laten komen,' en dat deze mensen misbruik zouden hebben gemaakt van zijn 'goedheid.' Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Het Openbaar Ministerie koppelt Da Silva aan drie partijen cocaïne die het land binnen zijn gesmokkeld, van in totaal 1584 kilo, goed voor een straatwaarde van 119 miljoen euro. De geboren Rotterdammer zou niet alleen in partijen geïnvesteerd hebben, maar ook allerlei klussen rondom de smokkel hebben opgeknapt.

'Dan ga je harder rennen'

Da Silva vertelt tijdens zijn strafzaak onder meer dat hij steeds verder wegzakte in een circuit waar hij niets van zegt te weten. Het ging mis toen de oud-voetballer drugs moet ‘stashen’ en een deel kwijtraakte. De opdrachtgever hield hem verantwoordelijk en wilde geld zien. Da Silva verklaart hierover: “Dan ga je harder rennen. Ik had geen keus. Buiten verdien je niet zo snel 3,5 ton. Ik moest werken totdat ik het had terugbetaald.”

De aanklager eist tien jaar cel tegen Da Silva. De oud-voetballer zegt hierdoor ‘geraakt’ te zijn, maar beseft dat hij zélf de verkeerde keuze heeft gemaakt: ”Zoals Johan Cruijff altijd zei: elk nadeel heeft zijn voordeel. Deze vervelende ervaring zal ik meenemen om wat goeds te doen voor de maatschappij.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.