Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis ondanks transferperikelen in selectie Lyon

Memphis ondanks transferperikelen in selectie Lyon

15 sep 2020, 13:02

Hoewel hij op het punt lijkt te staan om over te stappen naar FC Barcelona, behoort Memphis Depay tot de selectie van Olympique Lyon voor de competitiewedstrijd in en tegen Montpellier. Trainer Rudi Garcia neemt zijn aanvoerder mee naar Montpellier, waar dinsdagavond om 21.00 uur wordt afgetrapt.

Volgens diverse media staat Memphis voor een transfer naar Barcelona. De clubs hebben daar officieel nog niets over gezegd. Ook het management van Depay geeft geen commentaar. De Spaanse topclub zou 30 miljoen euro over hebben voor de 26-jarige aanvaller, die nog tot de zomer van 2021 onder contract staat bij Lyon. De oud-PSV'er weigert al maandenlang om die verbintenis te verlengen.

Memphis moet de eerste grote aankoop worden van Ronald Koeman, de nieuwe trainer van Barcelona. De aanvaller bloeide weer op in het Nederlands elftal nadat Koeman in 2018 was begonnen als bondscoach. Met zes doelpunten en acht assists had de aanvalsleider van Oranje een belangrijk aandeel in de kwalificatie voor het EK.

De 54-voudig international koos begin 2017 na een mislukt avontuur bij Manchester United voor een overstap naar Lyon. Memphis speelde inmiddels 140 wedstrijden voor de Franse club, waarin hij 57 doelpunten maakte en 43 assists gaf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.