Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis lovend over Frenkie de Jong: 'Hij kan alles!'

Memphis lovend over Frenkie de Jong: 'Hij kan alles!'

13 nov 2020, 17:02

Het Nederlands elftal speelt zondag tegen Bosnië en Herzegovina. Memphis Depay zal in de Johan Cruijff ArenA ongetwijfeld aan de aftrap staan. Het mannenblad FHM zocht Memphis op en sprak hem uitgebreid over Oranje.

FHM vraagt Memphis de vijf beste Nederlandse voetballers aller tijden op te noemen. Lastig, zo oordeelt de 26-jarige aanvaller. 'Kijk, ik heb de tijd van Johan Cruijff, Marco van Basten en Ronald Koeman niet meegemaakt. Dus ik kan daar eigenlijk geen oordeel over vellen', legt Memphis uit. 'Als ik kijk naar wat ik zelf heb meegemaakt dan denk ik aan jongens als Arjen Robben, Wesley Sneijder, Robin van Persie, van der Vaart. Maar van der Sar is natuurlijk een legend. En dan heb ik namen als Bergkamp en Gullit niet eens genoemd. Ik kan er echt niet vijf kiezen. Ik moet in elk geval nog heel hard werken om me bij dit rijtje namen te voegen.'

Bondscoach Frank de Boer maakte begin deze maand zijn selectie bekend voor de oefenwedstrijd tegen Spanje (1-1) en de duels met Bosnië en Herzegovina en Polen in de Nations League. Als Memphis naar de huidige selectie kijkt, heeft hij de beste connectie met Oranje -en FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong. 'Als ik kijk naar mijn teamgenoten nu dan heb ik de beste klik met Frenkie. Hij vindt mij heel vaak. Frenkie is fantastisch. Zijn techniek, zijn dribbel. Hij kan alles: opbouw verzorgen, assists geven en hij kan ook scoren. Alleen moet hij vaker schieten, dat heb ik hem ook gezegd.'

Wanneer de redactie van FHM Memphis vraagt naar de meest fashionable player van Oranje, reageert Memphis zoals alleen hij dat kan. 'Daar spreek je nu mee. Maar als ik mij even aan de kant zet, dan vind ik dat Quincy Promes, Ryan Babel en Gini Wijnaldum ook een goede stijl hebben', aldus Memphis Depay.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.