Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis loopt Europees voetbal mis, Lyon stapt naar rechter

Memphis loopt Europees voetbal mis, Lyon stapt naar rechter

30 apr 2020, 23:17

Het seizoen in Frankrijk is definitief voorbij. Paris Saint-Germain is uitgeroepen tot kampioen en de Franse bond heeft de Europese tickets verdeeld op basis van de stand vóór de coronacrisis. Olympique Lyon, de club van Nederlanders Memphis Depay en Kenny Tete, loopt hierdoor Europees voetbal mis.

Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas had dinsdag tevergeefs een voorstel gedaan om door middel van play-offs de Europese tickets op sportieve gronden te verdelen. Dit verzoek is door de Franse bond van de hand gewezen.

Lyon heeft in een statement laten weten dat de club overweegt om juridische stappen te nemen tegen het besluit. Lyon wordt door de beslissing kind van de rekening. De club loopt namelijk niet alleen Europees voetbal mis, maar ook de bijbehorende inkomsten. Het zou gaan om tientallen miljoenen euro's, schade die door de coronacrisis hard aankomt.

Memphis zou zelf volgens de geruchten wel nog kans maken op Europees voetbal. Paris Saint-Germain zou namelijk lonken naar de diensten van de aanvaller.

In Nederland overwegen De Graafschap, Cambuur Leeuwarden en FC Utrecht ook om juridische stappen te nemen tegen het besluit van de KNVB over de afwikkeling van de Eredivisie.

Memphis raakte onlangs in opspraak door op social media te poseren met een lijger. Johan verafschuwt de Instagram-beelden van Depay. Bekijk hieronder het fragment.

VIDEO - Johan ziet foto van Memphis met lijger: 'Ik vind het dierenmishandeling'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.