Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis kijkt met Oranje na mislukte start snel weer vooruit

Memphis kijkt met Oranje na mislukte start snel weer vooruit

25 mrt 2021, 16:29

Het resultaat was teleurstellend, maar dat wil volgens Memphis Depay niet zeggen dat het Nederlands elftal van slag is door de mislukte start van de WK-kwalificatie tegen Turkije. "We moeten ons niet laten aanpraten dat het een dramatische wedstrijd was", zegt de nummer 10 van Oranje. "We hebben ook best wat dingen gecreëerd. We moeten hier niet te lang in blijven hangen, zaterdag is er weer een wedstrijd."

Bondscoach Frank de Boer en zijn spelers vlogen na de nederlaag woensdag in Istanbul (4-2) direct terug naar Nederland. "Onderweg hebben we het natuurlijk over de wedstrijd gehad. Dat was gewoon een teleurstelling. We weten dat er een paar schepjes bovenop moeten qua kwaliteit en scherpte", zei Depay na een hersteltraining in Zeist. "We zijn het er met elkaar over eens dat het beter moet. Gelukkig hebben we zaterdag weer een wedstrijd om te reageren." Oranje speelt dan in Amsterdam tegen Letland.

Volgens Depay zat tegen Turkije alles tegen bij Oranje. "Matthijs de Ligt maakte in de eerste helft een goal, ik zag die bal over de lijn gaan. En zij maakten ook nog hands. Maar ja, dat krijg je dan allemaal niet mee. Die 3-0 voor Turkije gelijk aan het begin van de tweede helft was zeker een klap. Het was best apart: wij hadden de hele tijd de bal, maar zij kwamen drie keer bij ons voor het doel en het stond 3-0", zei de aanvaller, die na het inbrengen van spits Luuk de Jong naar de linkerflank verhuisde. Daar vandaan gaf hij de assists bij de doelpunten van de invallers Davy Klaassen en De Jong.

Het Nederlands elftal moet wederom in de achtervolging, iets wat de afgelopen jaren steeds gebeurde aan het begin van een kwalificatiereeks. Voor het gemiste EK 2016 begon Oranje met een 2-1-nederlaag bij Tsjechië, twee jaar later in de kwalificatie richting het eveneens misgelopen WK 2018 bleef het gelijkspel tegen Zweden (1-1) de ploeg de hele tijd achtervolgen. Voor het EK 2020 startte Oranje met een nipte nederlaag bij wereldkampioen Frankrijk (2-1), al volgde daarna herstel én kwalificatie voor de Europese eindronde.

"We zitten op de goede weg, we hebben al genoeg goede wedstrijden gespeeld om dat aan te tonen", aldus Depay. "Zo'n mindere wedstrijd als tegen Turkije zit er ook wel eens tussen. We weten echter allemaal waar we vandaan komen en dat we ons gekwalificeerd hebben voor het EK. Dat moeten we nu weer gaan doen. De 'vibe' in de groep is goed. Natuurlijk, als je wint, is de dag erna een stuk leuker. Dan kijk je je goals terug en heb je een lekker gevoel. Nu niet, maar dat is ook voetbal. We analyseren wat beter kan en dat nemen we mee richting de volgende wedstrijd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.