Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis: 'Hoe Ronald Koeman is behandeld in Barcelona is echt niet oké'

Memphis: 'Hoe Ronald Koeman is behandeld in Barcelona is echt niet oké'

24 mrt 2023, 15:18

In gesprek met het Algemeen Dagblad heeft Memphis Depay verteld over zijn band met bondscoach Ronald Koeman, hun eerste ontmoeting en het vertrek van beiden bij FC Barcelona.

Over zijn eerste ontmoeting met Koeman zegt Memphis lachend: "Kort daarvoor had hij iets over mij gezegd. Hij vond dat ik erbij liep alsof ik al jaren in het Nederlands elftal speelde, terwijl ik net kwam kijken. Ik was nog jong hè. Het is daarna helemaal goedgekomen."

Memphis groeide uit tot een absolute sleutelspeler bij Oranje: "Koeman gaf me veel vertrouwen, we hebben echt een goede band, maar ik kijk óók gewoon met plezier terug op de manier waarop we toen speelden bij het Nederlands elftal. Met lef en met passie. Óók tegen de toplanden. Dit is een nieuwe periode, een nieuwe start, maar ik hoop dat we dat gevoel terug kunnen brengen bij het Nederlands elftal."

Koeman haalde Memphis ook naar FC Barcelona, maar de trainer werd al na een paar maanden ontslagen: "De manier waarop Ronald is behandeld bij Barcelona, is niet oké. Ik heb daar echt geen respect voor. Koeman is een trainer met klasse en een fantastisch persoon. Dit verdiende hij zeker niet."

Ook Memphis zelf vertrok bij Barcelona, afgelopen winter: "Natuurlijk was het een teleurstelling, maar teleurstelling hoort erbij. In voetbal ga je gewoon weer door. Soms gaan de dingen heel snel, ik had amper tijd om te verhuizen. Maar ik voel me steeds fitter in Madrid, speel ook steeds meer. Ik heb een bepaald soort training nodig om fysiek in een optimale staat te zijn. Bij Barcelona ging dat niet altijd goed, bij Atlético wel. De manier van werken past perfect bij mij. Je kunt je wel voorstellen hoe dat gaat onder Diego Simeone: die wil alles vóluit, met heel veel passie. Ik merk aan alles dat ik daar sterker van word."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.