Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis: 'Een eer om Benzema te overtreffen bij Lyon'

Memphis: 'Een eer om Benzema te overtreffen bij Lyon'

7 feb 2021, 10:38

Met zijn twee doelpunten tegen RC Strasbourg is Memphis Depay weer een plek geklommen op de topscorerslijst aller tijden van Olympique Lyon. De aanvoerder van de Franse club passeerde Karim Benzema, die 66 goals maakte in het shirt van Lyon voordat hij naar Real Madrid vertrok.

"Benzema is een inspiratie voor mij", zegt Depay, die nu op 67 treffers staat in Franse dienst. "Hij ging al op jonge leeftijd van Lyon naar Real Madrid en voetbalt nu nog steeds. Hij is een geweldige spits die maar doelpunten blijft maken. Het is een eer om hem te overtreffen. Ik wil mezelf niet met hem vergelijken, ik ben tevreden met mijn eigen prestaties en statistieken."

De nu 33-jarige Benzema verruilde Lyon in 2009 voor Real Madrid, waarmee de spits onder meer vier keer de Champions League won. Depay jaagt dit seizoen op zijn eerste prijs met Lyon. De ploeg van trainer Rudi Garcia nestelde zich dankzij de zege op Strasbourg weer aan kop van de Ligue 1, met 1 punt meer dan Lille dat zondag tegen Nantes speelt.

Openingstreffer

"We begonnen goed, het eerste half uur speelden we heel sterk", zei Depay, die in de 20e minuut de openingstreffer voor zijn rekening nam. In de voorgaande vier competitiewedstrijden had de nummer 10 van Lyon niet gescoord. De aanvaller van het Nederlands elftal schoot in de tweede helft ook raak uit een vrije trap. Depay, die kort na zijn tweede treffer werd gewisseld, staat dit seizoen nu op dertien goals in de Franse competitie. "We weten dat we nog veel beter kunnen."

Lyon werd in 2008 voor het laatst kampioen, toen met Benzema als topschutter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.