Terug

Volg Vandaag Inside

'Memphis Depay heeft Van Gaal publiekelijk in een onmogelijke spagaat gemanoeuvreerd'

'Memphis Depay heeft Van Gaal publiekelijk in een onmogelijke spagaat gemanoeuvreerd'

2 dec 2022, 09:16

Valentijn Driessen vindt dat Memphis Depay bondscoach Louis van Gaal publiekelijk in een onmogelijke spagaat heeft gemanoeuvreerd. Dat schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

"Memphis Depay zei hardop dat hij met de gepasseerde Steven Bergwijn in de Oranje-aanval wil spelen, met topscorer Cody Gakpo daarachter als nummer 10. Anders vertaald: Depay wil niet met Davy Klaassen spelen, de Ajacied van wie Van Gaal bijzonder gecharmeerd is en die bijna bij alle Oranje-goals betrokken is," begint Valentijn.

"Van Gaal beweerde eerder dat zijn autoriteit ernstig wordt ondermijnd als een speler zo’n opmerking maakt over de opstelling, zoals Depay na Nederland-Qatar," vervolgt de chef voetbal van De Telegraaf. "Keert Bergwijn, die op de eerste training na Depays uitspraak eindelijk wat flair toonde, terug in de basis, dan roept iedereen dat Van Gaal zich schikt naar de wensen van Depay. Dan is het Depay die de opstelling van Oranje bepaalt."

"Negeert Van Gaal de oproep van Depay, dan negeert hij zijn topscorer en assistkoning. Mag Van Gaal dan verwachten dat Depay de beste Depay laat zien, hoewel hij ongemakkelijk is met Klaassen in zijn rug? Terwijl Depay zich tegelijkertijd een excuus verschaft voor het geval hij faalt."

Valentijn vindt daarom dat Memphis Van Gaal "publiekelijk in een onmogelijke spagaat heeft gemanoeuvreerd." "Eentje die het gezag van Van Gaal uitholt. En die voer geeft aan interne discussies met spelers en staf en het heilige teamproces van de bondscoach ondergraaft. Niet lekker met Amerika voor de deur," aldus Valentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.