Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis boos na racistische DM: 'Triest! Nederland, wat zijn we aan het doen?'

Memphis boos na racistische DM: 'Triest! Nederland, wat zijn we aan het doen?'

2 apr 2020, 14:10

Memphis Depay kreeg afgelopen dagen veel kritiek op een foto die hij op zijn Instagram-pagina plaatste van hem met een lijger, een kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. O.a. Gordon en schaatser Kjeld Nuis reageerden onder de post van Memphis.

'So not done!!!!', schreef Gordon. Kjeld Nuis reageerde met een duim naar beneden en legde meteen uit waarom. 'Dieren horen in Afrika in het wild op te groeien, slechter voorbeeld dan dit kan niet. Daarom… verder fantastische voetballer, maar heel jammer dit.'

Helaas bleef het niet bij negatieve reacties onder zijn foto. De aanvaller werd racistisch bejegend in zijn DM. 'Wat gedraag jij je als een fucking mongooltje met je laatste foto. Ik denk dat mijn hond nog een hoger IQ heeft dan jij, fucking loser. Karma pakt je terug letterlijk'. De afzender sluit haar bericht af met een emoji van een banaan en het woord 'plukker'.

'Jij kunt net zo goed je account sluiten nu. Omdat ik met een Lijger op de foto sta, die niet eens van mij is. Nederland, wat zijn we aan het doen?', reageert Memphis in zijn story.

Even later bespreekt Memphis de racistische DM in een livestream op Instagram. 'Je ziet dat Nederland nog steeds een land is van racisme om de kleinste dingen. Dus ik ben een bananenplukker omdat zij dacht dat ik met een leeuw op de foto ben gegaan? Met wat ik ook op de foto ga. Zo kan je me nooit noemen. Ik weet niet hoe je bent opgevoed, vaak heeft het met opvoeding te maken. Maar het is triest.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.