Terug

Volg Vandaag Inside

Memphis bijt van zich af na hardnekkige geruchten over 'bewust vertragen rentree'

Memphis bijt van zich af na hardnekkige geruchten over 'bewust vertragen rentree'

4 nov 2022, 08:20

Oranje-international Memphis Depay heeft boos gereageerd op geruchten dat hij de terugkeer na zijn blessure vertraagt omdat hij op tijd fit zou willen zijn voor het WK later deze maand.

"De media brengen dingen zo makkelijk zonder de feiten te kennen, wat uiteindelijk voor een negatief beeld van mij zorgt", laat FC Barcelona-aanvaller weten via sociale media.

De 28-jarige Depay raakte in september geblesseerd aan een bovenbeen en speelde sindsdien niet meer voor zijn club. Trainer Xavi gaf onlangs aan dat hij positief is over het herstel van Depay en dat hij hoopte hem deze week te kunnen selecteren. De uitwedstrijd tegen Viktoria Pilsen van dinsdag kwam echter nog te vroeg. Depay speelde dit seizoen twee competitieduels.

Depay is door bondscoach Louis van Gaal wel gewoon opgenomen in de voorlopige selectie voor het WK in Qatar. Van Gaal maakt op 11 november zijn definitieve selectie bekend voor het toernooi dat op 20 november van start gaat.

Gepasseerd in selectie

De tijd begint te dringen voor Depay met het oog op het WK voetbal. De Oranje-international ontbreekt ook in de selectie van FC Barcelona voor het thuisduel van zaterdag met UD Almería. De Spaanse club speelt daarna nog maar één competitiewedstrijd voor het toernooi in Qatar.

De 28-jarige Depay kwam niet meer in actie voor zijn club sinds hij in september bij Oranje een blessure aan zijn bovenbeen opliep. Trainer Xavi zei onlangs nog dat hij goede hoop had dat de aanvaller deze week weer zou kunnen gaan spelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.