Terug

Volg Vandaag Inside

Meilandjes reageren op Televizier-uitspraken Vandaag Inside-trio: 'Moet je eens luisteren...'

Meilandjes reageren op Televizier-uitspraken Vandaag Inside-trio: 'Moet je eens luisteren...'

24 juni 2022, 21:30

De Meilandjes vinden het helemaal niet raar dat zij wel kans maken op de Gouden Televizier-Ring en Vandaag Inside en De Avondshow met Arjen Lubach niet. Hun programma Chateau Bijstand is totaal anders dan Chateau Meiland, zo benadrukken Martien Meiland en Erica Renkema in hun podcast Wat Goéééd!.

De mannen van Vandaag Inside verbaasden zich over het feit dat Chateau Bijstand wél kans maakt op de ring, maar Vandaag Inside en het nieuwe programma van Lubach niet. 'Chateau Bijstand is toch ook een spin-off?' vroeg Wilfred zich vorige week in de laatste uitzending van het seizoen af. 'Ja, natuurlijk', reageerde Johan.

Martien: 'Bij Vandaag Inside hadden ze zoiets van: waarom mag Chateau Bijstand wel meedoen? Ja, dan denk ik bij mezelf: moet je luisteren, dat was een spin-off van Effe Geen Cent Te Makken en níet van Chateau Meiland', aldus de mediapersoonlijkheid. Erica sluit zich bij Martien aan. 'Nee, daar heeft het vrijwel niets mee te maken. Alleen wij zijn hetzelfde, maar verder niet.'

Martien herhaalde daarmee min of meer de eerder opgestelde verklaring van Televizier. Die stelde vorige week dat de Meilandjes wel opnieuw de Televizier-Ring kunnen winnen ondanks dat de familie de publieksprijs in 2019 won. Voor Vandaag Inside en Lubach gelden andere regels omdat die programma's volgens Televizier te veel lijken op respectievelijk Voetbal International en Zondag met Lubach, de winnaars van 2011 en 2017.

Format

'De redactie heeft geoordeeld dat Chateau Bijstand geen spin-off is van Chateau Meiland, maar een spin-off van Effe Geen Cent Te Makken. Dat format heeft nog geen Gouden Televizier-Ring gewonnen, en kan dus meedoen aan de verkiezing', liet een woordvoerder destijds weten.

Eerder deze maand werd bekend dat Chateau Bijstand zich heeft gekwalificeerd voor de longlist. Daarop staan uiteindelijk 25 programma's, waaruit later dit jaar de drie genomineerden worden gekozen.

De Meilandjes hebben wel weer zin om de Ring te winnen. 'Het kan nog alle kanten op', zo stelt Erica. 'Hopelijk gaan de fans stemmen, dat zou leuk zijn.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.