Terug

Volg Vandaag Inside

Meilandjes kunnen in tegenstelling tot Vandaag Inside wel opnieuw Televizier-Ring winnen

Meilandjes kunnen in tegenstelling tot Vandaag Inside wel opnieuw Televizier-Ring winnen

17 juni 2022, 17:29

De Meilandjes kunnen in tegenstelling tot de makers van Vandaag Inside en De Avondshow met Arjen Lubach dit jaar wel opnieuw een Televizier-Ring winnen. Volgens de redactie van Televizier is Chateau Bijstand geen spin-off van Chateau Meiland, dat de publieksprijs in 2019 won.

De afgelopen dagen ontstond rumoer over waarom Vandaag Inside en Lubach niet mee mogen dingen naar een Televizier-Ring. Televizier vindt deze programma's te veel lijken op Voetbal International en Zondag met Lubach die respectievelijk in 2011 en 2017 wonnen. Voor de Meilandjes geldt dat niet, oordeelt Televizier.

'De redactie heeft geoordeeld dat Chateau Bijstand geen spin-off is van Chateau Meiland, maar een spin-off van Effe Geen Cent Te Makken. Dat format heeft nog geen Gouden Televizier-Ring gewonnen, en kan dus mee doen aan de verkiezing', laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Eerder deze maand werd bekend dat Chateau Bijstand zich heeft gekwalificeerd voor de longlist. Daarop staan uiteindelijk 25 programma's waar later dit jaar de drie genomineerden uit worden gekozen.

In de reglementen voor de tv-prijs staat al jaren dat programma's die de prijs al eens hebben gewonnen óf een al te gelijkende spin-off zijn van een eerdere winnaar niet meer kunnen winnen. Televizier bepaalt zelf of een programma wel of geen spin-off is. Dat gebeurt volgens de woordvoerder 'middels een open discussie'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.