Terug

Volg Vandaag Inside

Megafraude in Kameroen: voetbalbond betrapt 62 spelers; 17-jarige blijkt 31 te zijn

Megafraude in Kameroen: voetbalbond betrapt 62 spelers; 17-jarige blijkt 31 te zijn

12 mrt 2024, 14:09

De Kameroense voetbalbond heeft 62 spelers van 15 verschillende clubs geschorst vanwege leeftijdsfraude en/of het bezitten van een dubbele nationaliteit. Alle spelers zijn voor zes wedstrijden geschorst en kunnen daardoor deelname aan de play-offs van de Kameroenese competitie vergeten.

Eén van de spelers die geschorst is, is Wilfried Nathan Doualla. Hij ging deze winter nog mee naar de Africa Cup met zijn land als 17-jarig toptalent, maar blijkt in werkelijkheid 31 jaar oud te zijn.

Ernest Obama, woordvoerder van de Kameroense voetbalbond, laat aan l'Équipe weten dat het bestuur van de bond bezig is met een grote schoonmaakoperatie. "De beslissing van Europese clubs om geen spelers ouder dan 23 jaar uit Afrika te halen is de voornaamste oorzaak van deze situatie," aldus Obama.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.