Terug

Volg Vandaag Inside

'Megabod uit China voor Neres brengt Ajax aan het twijfelen'

'Megabod uit China voor Neres brengt Ajax aan het twijfelen'

5 jan 2019, 12:33

Het steenrijke Guangzhou Evergrande heeft volgens De Telegraaf een bod van rond de 30 miljoen euro gedaan op David Neres. De Chinese club kreeg van Ajax nul op rekest, maar laten het daar niet bij zitten. Het lijkt erop dat Ajax binnenkort weer een bod kan verwachten op de Braziliaan.

Dit brengt Ajax in een moeilijke situatie. De club uit Amsterdam heeft zich namelijk voorgenomen om niet te verkopen in de winter, maar 30 miljoen euro voor een speler die niet altijd in basis staat is erg veel geld.

Een aspect in de afweging is ook de aanstaande komst van Diego Lainez. Het achttienjarige Mexicaanse talent wordt al langere tijd begeerd door Ajax. De onderhandelingen zijn momenteel in volle gang, waarbij beide clubs rekenen op een overeenkomst. Lainez is net als Neres een linksbenige aanvaller die op rechts goed uit de voeten kan. Alleen gezien zijn leeftijd en nieuwe omgeving zal Lainez net als Neres mogelijk een periode nodig hebben om te wennen in Amsterdam.

Neres is op dit moment met Ajax op trainingskamp in Orlando. Zoals gezegd is de Braziliaan niet zeker van een basisplaats. Aan het begin van het seizoen was het stuivertje wisselen tussen de Braziliaan en middenvelder Donny van de Beek. Voorlopig heeft Van de Beek die strijd gewonnen en moet Neres het vaak doen met een invalbeurt. Wel is Neres een van de weinige spelers in de selectie met diepgang in zijn spel, iets wat vaak geprezen is door trainer Ten Hag. Of Ajax de speler daadwerkelijk gaat verkopen is nog maar de vraag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.