Terug

Volg Vandaag Inside

Meeste aanvoerders willen voetbalcompetitie gewoon uitspelen

Meeste aanvoerders willen voetbalcompetitie gewoon uitspelen

3 apr 2020, 14:55

De meeste aanvoerders van de Nederlandse betaaldvoetbalclubs willen dit seizoen uitspelen, mits het veilig is. Dat meldt spelersvakbond VVCS na een peiling onder de captains van de clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De Centrale Spelersraad (CSR) had er donderdag al voor gepleit om de Nederlandse competities uit te spelen, op voorwaarde dat de veiligheid en gezondheid gewaarborgd is.

De meeste aanvoerders van de achttien eredivisieploegen zijn het hier volgens de VVCS volledig mee eens. In de eerste divisie volgt een hele forse meerderheid het standpunt van de CSR.

De clubs op het hoogste niveau zijn verdeeld. Ajax sprak zich woensdag bij monde van directeur Marc Overmars als eerste heel duidelijk uit. Volgens Overmars moet het seizoen per direct worden beëindigd vanwege de coronacrisis. AZ en PSV sloten zich daar donderdag bij aan en ook clubs als PEC Zwolle, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk zien er niet veel in om de competitie nog uit te spelen als de coronacrisis is opgelost.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.