Terug

Volg Vandaag Inside

Helft Viaplay-kijkers overweegt abonnement op te zeggen

Helft Viaplay-kijkers overweegt abonnement op te zeggen

16 juni 2022, 19:56

Viaplay dreigt een meerderheid van zijn kijkers te verliezen, dat blijkt uit een nieuw onderzoek van marktonderzoeker Telecompaper. Het regent al een langere periode klachten van ontevreden kijkers.

De lancering van streamingdienst Viaplay in Nederland, waar onder meer de Formule 1 en darts op wordt uitgezonden, heeft alle verwachtingen overtroffen. Dat zei moederbedrijf Nordic Entertainment Group (NENT) eerder nog in een handelsupdate over het eerste kwartaal. Desondanks blijven de klachten binnenstromen over de kwaliteit van de sportuitzendingen.

Telecompaper heeft vandaag de resultaten uit het onderzoek naar buiten gebracht, waaruit blijkt dat slechts 49 procent van de ondervraagde abonnees aangeeft ook volgend jaar nog klant te zijn. In het onderzoek staat ook dat 16 procent van de Viaplay-klanten al definitief zijn of haar abonnement heeft opgezegd bij de streamingdienst. 15 procent van de respondenten geeft aan in ieder geval hun abonnement op pauze te hebben gezet en 21 procent van de deelnemers heeft getwijfeld om op te zeggen.

Veel kijkers hebben last van haperende streams. Ook valt de uitzending vaak weg en moet de app opnieuw worden opgestart. In sommige gevallen kunnen klanten de stream dan niet meer volgen. Volgens Viaplay komen de haperingen door de trage internetverbinding die de klagers hebben. Ook de televisie waarop ze de streams afspelen zou niet geschikt zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.