Terug

Volg Vandaag Inside

'Meerderheid Tweede Kamer wil accijnsverhoging op benzine en diesel terugdraaien'

'Meerderheid Tweede Kamer wil accijnsverhoging op benzine en diesel terugdraaien'

18 sep 2023, 16:53

Een Kamermeerderheid wil de voorgenomen accijnsverhoging op benzine en diesel terugdraaien die per 1 januari zou ingaan. Een liter benzine zou dan 21 cent duurder worden.

Een Kamermeerderheid steekt daar nu dus een stokje voor, blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. "Mijn inzet is heel duidelijk: ik wil dat we deze kostenstijging tegengaan", zegt VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans.

Afgelopen juli gingen de brandstofprijzen al flink omhoog, omdat een deel van de accijnskorting die het kabinet had ingesteld na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, werd geschrapt. Vanaf januari 2024 zou de rest van de korting op de accijns komen te vervallen. Daar zou nog een inflatiecorrectie bovenop komen waardoor een liter benzine in totaal 21 cent duurder wordt.

Een Kamermeerderheid van VVD, PVV, SP, BBB, FvD, DENK, Fractie Den Haan, BVNL en JA21 wil de accijnsverhoging nu van tafel. Zij zullen daar tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen - aankomende woensdag en donderdag - voor pleiten, aldus RTL Nieuws.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.