Terug

Volg Vandaag Inside

Meerderheid Duitse bevolking tegen hervatting voetbalseizoen

Meerderheid Duitse bevolking tegen hervatting voetbalseizoen

29 apr 2020, 11:00

Een meerderheid van de Duitse bevolking voelt er weinig voor dat de voetbalcompetitie in de Bundesliga wordt hervat. 46 procent is tegen, 34 procent voor. Dat blijkt uit een in opdracht van persbureau DPA uitgevoerd onderzoek door het instituut YouGov.

Nog een grotere weerstand is er tegen het feit dat de voetballers om het seizoen af te werken zo'n 20.000 coronatests nodig hebben. Daar is 58 procent van de bevolking tegen, en slechts 22 procent voor.

De verantwoordelijke officials van de Bundesliga hopen in mei het seizoen te kunnen hervatten. Het gaat daarbij om wedstrijden zonder publiek, de zogenoemde 'Geisterspiele'. Naar verluidt zouden er in Duitsland voldoende tests beschikbaar zijn voor de profs, zonder dat dit ten koste gaat van groepen in de samenleving die het ook hard nodig hebben.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.