Terug

Volg Vandaag Inside

Meer dan 25 jaar celstraf geëist tegen R. Kelly

Meer dan 25 jaar celstraf geëist tegen R. Kelly

9 juni 2022, 08:29

De openbaar aanklager in de Verenigde Staten heeft meer dan 25 jaar gevangenisstraf geëist tegen R. Kelly. De 55-jarige zanger werd eerder schuldig bevonden aan het misbruik maken van minderjarige meisjes en hen illegaal naar verschillende staten in Amerika te brengen, wat in de Verenigde Staten gezien wordt als 'sex trafficking'. Dit meldt Reuters.

Volgens de aanklagers maakte Kelly misbruik van zijn positie als bekende zanger, met de daarbij behorende rijkdom, waardoor het voor hem makkelijk was om kwetsbare meisjes in te palmen en hen in zijn greep te houden. De slachtoffers werden zowel seksueel als mentaal misbruikt, iets waarvan Kelly totaal geen spijt leek te hebben tijdens de rechtszaak die maandenlang tegen hem liep, zo menen de aanklagers.

"De aangeklaagde persoon heeft decennia lang misbruik gemaakt van zijn status, die gevoed werd door narcisme. Deze meneer is ervan overtuigd dat de wereld niet zonder hem kan en dat deze minderjarige meisjes hem juist dankbaar moeten zijn voor de kans die hij ze gegeven heeft. R. Kelly is een gevaar voor de samenleving en dient zo lang mogelijk achter slot en grendel weggezet te worden," aldus een woordvoerder van de openbaar aanklagers.

Volgens een van Kelly's advocaten, Jennifer Bonjean, "zou een celstraf van minder dan 14 jaar ook volstaan". Volgens haar speelt Kelly's verleden en persoonlijkheid hierin een grote rol. De advocate wilde niet ingaan op verdere details.

De rechter doet op 29 juni uitspraak. Kelly zou voornemens zijn in beroep te gaan tegen de uitspraak, maar wacht het eindoordeel af voordat hij en zijn advocaten actie ondernemen. De zanger heeft tot op heden ontkend iets verkeerd gedaan te hebben.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.