Mbappé schiet PSG naar ruime zege op Lyon

8 okt 2018, 01:14

PARIJS (ANP) - Met een weergaloos kwartier van Kylian Mbappé heeft Paris Saint Germain Olympique Lyon vernederd. De topper in het Parc des Princes in Parijs eindigde in 5-0 voor de thuisploeg, nadat de negentienjarige spits in dertien minuten vier doelpunten maakte.

PSG was in de eerste helft voorsprong gekomen dankzij een benutte strafschop van Neymar. De thuisploeg leek echter een lastige avond te gaan krijgen toen verdediger Presnel Kimpembe als in de 35e minuut van het veld werd gestuurd.

Door de tweede gele kaart van Lucas Tousart bij Lyon begonnen beide ploegen met tien man aan de tweede helft. Daarin begon vanaf de 61e minuut het kwartiertje van Mbappé. Met een intikker (2-0), een goed schot (3-0), een counter op snelheid (4-0) en een aanval waarin de hele defensie van Lyon uit elkaar werd getrokken maakte hij zijn eerste hattrick voor PSG en vervolgens zijn kwartet compleet.